Nákyp z mletého masa a hrášku
Ingredience
Bujón hovězí |
1 ks |
Cibule |
200 g |
Hořčice |
3 polévková lžíce |
Hrášek |
600 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Saturejka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové maso mleté |
500 g |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na části oleje zpěníme jednu jemně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a osmahneme. Osolíme, podlijeme trochou horké vody a dusíme 20 minut. Poté přidáme hořčici a nasekanou saturejku.
- Hrášek a kmín zalijeme vývarem z bujónu, dusíme do měkka.
- Na zbylém oleji osmahneme další cibule. Hrášek promícháme s masem, polijeme smetanou rozkvedlanou s vejci, poklademe osmahnutou cibulí a zapečeme ve vyhřáté troubě.
- Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.