Nákyp z mletého masa a hrášku

Ingredience


Bujón hovězí 1 ks
Cibule 200 g
Hořčice 3 polévková lžíce
Hrášek 600 g
Kmín celý 1 špetka
Olej stolní 3 polévková lžíce
Saturejka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové maso mleté 500 g
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na části oleje zpěníme jednu jemně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a osmahneme. Osolíme, podlijeme trochou horké vody a dusíme 20 minut. Poté přidáme hořčici a nasekanou saturejku.
  2. Hrášek a kmín zalijeme vývarem z bujónu, dusíme do měkka.
  3. Na zbylém oleji osmahneme další cibule. Hrášek promícháme s masem, polijeme smetanou rozkvedlanou s vejci, poklademe osmahnutou cibulí a zapečeme ve vyhřáté troubě.
  4. Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.