Rýžové nudle s račím masem

Ingredience


Nudle rýžové 150 g
Omáčka sójová 2.5 polévková lžíce
Pepř citronový 1 špetka
Rak říční 300 g
Sirup zázvorový 2.5 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýžové nudle nejprve necháme namáčet ve vlažné vodě dokud nezměknou. Poté zcedíme a na sítě ještě propláchneme studenou vodou.
  2. Ve woku přivedeme k varu račí vývar, přidáme zázvorovou šťávu a sójovou omáčku. Ochutíme citronovým pepřem. Vložíme nudle a necháme vařit při mírné teplotě po dobu 3-5minut. Přidáme račí maso a necháme prohřát.
  3. Vejce rozšleháme a postupně přiléváme do polévky. Po dobu 1min necháme vejce srazit a potom vše opatrně promícháme.
  4. Hotovou polévku podáváme v miskách.