Rýžové nudle s račím masem
Ingredience
Nudle rýžové |
150 g |
Omáčka sójová |
2.5 polévková lžíce |
Pepř citronový |
1 špetka |
Rak říční |
300 g |
Sirup zázvorový |
2.5 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýžové nudle nejprve necháme namáčet ve vlažné vodě dokud nezměknou. Poté zcedíme a na sítě ještě propláchneme studenou vodou.
- Ve woku přivedeme k varu račí vývar, přidáme zázvorovou šťávu a sójovou omáčku. Ochutíme citronovým pepřem. Vložíme nudle a necháme vařit při mírné teplotě po dobu 3-5minut. Přidáme račí maso a necháme prohřát.
- Vejce rozšleháme a postupně přiléváme do polévky. Po dobu 1min necháme vejce srazit a potom vše opatrně promícháme.
- Hotovou polévku podáváme v miskách.