Hovězí pečeně s párky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
700 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Párky jemné |
2 ks |
Zelenina kořenová |
100 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na másle osmahneme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu, přidáme cibuli, ještě osmahneme.
- Omyté maso osolíme, protkneme párky a na zelenině po všech stranách opečeme. Podlijeme vodou a dusíme v troubě.
- Když je maso měkké, zahustíme omáčku moukou, necháme vysmahnout, podlijeme a povaříme. Část omáčky přecedíme na rozkrájené maso, zbylou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
- Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky, rýže nebo vařené brambory a zeleninový salát.