Hovězí pečeně s párky

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí maso zadní 700 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Párky jemné 2 ks
Zelenina kořenová 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na másle osmahneme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu, přidáme cibuli, ještě osmahneme.
  2. Omyté maso osolíme, protkneme párky a na zelenině po všech stranách opečeme. Podlijeme vodou a dusíme v troubě.
  3. Když je maso měkké, zahustíme omáčku moukou, necháme vysmahnout, podlijeme a povaříme. Část omáčky přecedíme na rozkrájené maso, zbylou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
  4. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky, rýže nebo vařené brambory a zeleninový salát.