Přírodní telecí řízky s francouzskou omáčkou
Ingredience
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
50 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí kýta |
500 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
400 ml |
Vývar z hovězích kostí |
125 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je a opečeme po obou stranách na oleji.
- Hrnek vody svaříme s octem a solí. Po vychladnutí přidáme rajčatový protlak, worcester, žloutky a šleháme nad párou do zhoustnutí. Poté přidáme kuličku másla smíchaného s moukou, přilijeme šťávu z pečených řízků a zředíme trochou vývaru.
- Omáčku nalijeme na řízky a posypeme nasekanou petrželkou.
- Podáváme s jemnými knedlíky nebo s rýží.