Přírodní telecí řízky s francouzskou omáčkou

Ingredience


Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej stolní 50 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 5 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Telecí kýta 500 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 400 ml
Vývar z hovězích kostí 125 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je a opečeme po obou stranách na oleji.
  2. Hrnek vody svaříme s octem a solí. Po vychladnutí přidáme rajčatový protlak, worcester, žloutky a šleháme nad párou do zhoustnutí. Poté přidáme kuličku másla smíchaného s moukou, přilijeme šťávu z pečených řízků a zředíme trochou vývaru.
  3. Omáčku nalijeme na řízky a posypeme nasekanou petrželkou.
  4. Podáváme s jemnými knedlíky nebo s rýží.