Telecí játra na slanině
Ingredience
Játra telecí |
600 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
50 g |
Slanina vepřová |
40 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá a odblaněná játra nakrájíme na plátky, protáhneme je proužky slaniny, mírně osolíme, opereme a poprášíme moukou.
- Na rozpáleném sádle na pánvi je opečeme po každé straně asi 3 minuty. Přendáme na nahřátou mísu.
- Zbylou šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, přilijeme trochu vývaru a povaříme. Šťávu přelijeme přes játra.
- Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými bramborami a dušenou zeleninou.