Telecí srdce dušené na slanině

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 40 g
Sůl 1 kávová lžička
Telecí srdce 2 ks
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné srdce nakrájíme na tenké plátky a protáhneme slaninou.
  2. Na zbylé slanině a másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, plátky srdce poprášíme moukou a na slanině je krátce opečeme. Podlijeme trochou vývaru, opepříme a dusíme do měkka.
  3. Omáčku můžeme vylepšit přilitím trochy bílého vína.
  4. Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.