Telecí srdce dušené na slanině
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
40 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí srdce |
2 ks |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné srdce nakrájíme na tenké plátky a protáhneme slaninou.
- Na zbylé slanině a másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, plátky srdce poprášíme moukou a na slanině je krátce opečeme. Podlijeme trochou vývaru, opepříme a dusíme do měkka.
- Omáčku můžeme vylepšit přilitím trochy bílého vína.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.