Smažený telecí brzlík
Ingredience
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Olej stolní |
100 g |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Telecí brzlík |
500 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný brzlík povaříme v osolené vodě 5 minut, vložíme jej do studené vody, vyjmeme a necháme okapat.
- Osušený brzlík obalíme v hladké mouce, vejcích a ve strouhance. Porce usmažíme na rozpáleném oleji.
- Hotový pokrm můžeme pokapat rozehřátým máslem.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.