Králík na paprice

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Králičí maso 700 g
Mouka pšeničná hrubá 1 polévková lžíce
Olej stolní 80 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Smetana 12% (konzumní) 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Králičí maso omyjeme, nakrájíme na porce a osolíme.
  2. Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme lžičku papriky a osmahneme. Vložíme připravené maso, po všech stranách opečeme. Přilijeme vodu a maso dusíme pod pokličkou do měkka. Během dušení maso mícháme.
  3. Měkké maso přendáme na mísu, do šťávy přilijeme kyselou smetanu smíchanou s moukou, vše krátce povaříme. Pokud je omáčka málo kyselá, přidáme trochu citronové šťávy.
  4. Podáváme s noky, knedlíky nebo bramborovými kroketami.