Králík na paprice
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Králičí maso |
700 g |
Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
80 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Smetana 12% (konzumní) |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Králičí maso omyjeme, nakrájíme na porce a osolíme.
- Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme lžičku papriky a osmahneme. Vložíme připravené maso, po všech stranách opečeme. Přilijeme vodu a maso dusíme pod pokličkou do měkka. Během dušení maso mícháme.
- Měkké maso přendáme na mísu, do šťávy přilijeme kyselou smetanu smíchanou s moukou, vše krátce povaříme. Pokud je omáčka málo kyselá, přidáme trochu citronové šťávy.
- Podáváme s noky, knedlíky nebo bramborovými kroketami.