Kuře s petrželkou

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Kuře 1200 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté kuře naporcujeme a zvolna opečeme na másle. Poté porce osolíme, opepříme, zalijeme trochou vařící vody a dusíme.
  2. Měkké maso vyjmeme na mísu. Šťávu zahustíme moukou, povaříme, přidáme lžíci jemně nasekané petrželky a lžičku citronové šťávy. Šťávu nalijeme na porce kuřete.
  3. Podáváme s rýží nebo se smaženými bramborami.