Kuře s petrželkou
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Kuře |
1200 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěné a omyté kuře naporcujeme a zvolna opečeme na másle. Poté porce osolíme, opepříme, zalijeme trochou vařící vody a dusíme.
- Měkké maso vyjmeme na mísu. Šťávu zahustíme moukou, povaříme, přidáme lžíci jemně nasekané petrželky a lžičku citronové šťávy. Šťávu nalijeme na porce kuřete.
- Podáváme s rýží nebo se smaženými bramborami.