Slepice zadělávaná
Ingredience
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Muškátový květ |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Slepice |
1 ks |
Vývar slepičí |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Omytou slepici uvaříme v osolené vodě, stáhneme z kůže a nakrájíme na porce.
- V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme za stálého míchání světlou jíšku. Postupně ji zředíme vývarem ze slepice. Omáčku přisolíme, okořeníme muškátovým květem. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a vložíme porce slepice.
- Podáváme s rýží, knedlíkem nebo nudlemi.