Lín na paprice
Ingredience
Cibule |
50 g |
Lín |
1200 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
0.375 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a zasypeme moukou, kterou opražíme.
- Poté přidáme rajčatový protlak a sůl. Jíšku rozvaříme s vodou na hustou omáčku, ochutíme octem. Očištěné porce ryby vložíme do omáčky, povaříme 10 minut.