Candát na víně

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Candát obecný 1200 g
Cibule 100 g
Citrony 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hřebíček 2 ks
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Pepř černý celý 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na části másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme koření, vložíme očištěnou, na porce pokrájenou a osolenou rybu. Dusíme ji asi 15 minut, během dušení podléváme vínem. Měkké porce vyjmeme a vložíme na nahřátou mísu.
  2. Ze zbylého másla a mouky připravíme zlatavou jíšku, zředíme ji šťávou z ryby. Omáčku povaříme, přecedíme na candáta a zakapeme citronovou šťávou.