Candát na víně
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Candát obecný |
1200 g |
Cibule |
100 g |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hřebíček |
2 ks |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Pepř černý celý |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na části másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme koření, vložíme očištěnou, na porce pokrájenou a osolenou rybu. Dusíme ji asi 15 minut, během dušení podléváme vínem. Měkké porce vyjmeme a vložíme na nahřátou mísu.
- Ze zbylého másla a mouky připravíme zlatavou jíšku, zředíme ji šťávou z ryby. Omáčku povaříme, přecedíme na candáta a zakapeme citronovou šťávou.