Sekaná z tresky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Mléko polotučné |
0.125 l |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
60 g |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Treska aljašská |
1 kg |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vykostěné tresčí maso umeleme, přidáme sůl, vejce, koření, utřený česnek, mléko, vše zamícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou.
- Ze vzniklé hmoty vytvarujeme dvě šišky, vložíme je do pekáče na rozpuštěné sádlo a povrch rovněž potřeme sádlem.
- Sekanou pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 30 minut.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.