Sekaná z tresky

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Mléko polotučné 0.125 l
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 60 g
Strouhanka 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Treska aljašská 1 kg
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykostěné tresčí maso umeleme, přidáme sůl, vejce, koření, utřený česnek, mléko, vše zamícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou.
  2. Ze vzniklé hmoty vytvarujeme dvě šišky, vložíme je do pekáče na rozpuštěné sádlo a povrch rovněž potřeme sádlem.
  3. Sekanou pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 30 minut.
  4. Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.