Bílá rajčatová omáčka
Ingredience
Cibule |
30 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Rajčata |
250 g |
Smetana 12% (konzumní) |
0.25 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme omytá, na kousky pokrájená rajčata, sůl, zalijeme vodou a vaříme 10 minut.
- Omáčku přecedíme, prolisujeme a znovu přivedeme k varu. Přilijeme kyselou smetanu rozkvedlanou s moukou, za stálého míchání ještě chvíli povaříme.
- Podáváme k vařenému hovězímu masu.