Kaše z červené řepy
Ingredience
Červená řepa |
500 g |
Cukr krupice |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko plnotučné |
0.25 l |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
40 g |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou řepu uvaříme do měkka, oloupeme a umeleme.
- Na části másla osmažíme strouhanku, přidáme umletou řepu, kaši osolíme a krátce podusíme.
- Nakonec přilijeme mléko a podle chuti přidáme cukr a ocet.
- Kaši upravíme na mísu a ozdobíme na másle osmaženými kostičkami žemle.
- Podáváme jako přílohu k hovězí pečeni.