Zadělávané topinambury
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Topinambury |
600 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané topinambury uvaříme téměř do měkka.
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme ji vývarem a svaříme na hustou, hladkou omáčku. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
- Před podáváním přidáme do omáčky smetanu s rozkvedlaným žloutkem. Nakonec vložíme uvařené topinambury a necháme krátce podusit.