Zadělávané topinambury

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Topinambury 600 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané topinambury uvaříme téměř do měkka.
  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme ji vývarem a svaříme na hustou, hladkou omáčku. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
  3. Před podáváním přidáme do omáčky smetanu s rozkvedlaným žloutkem. Nakonec vložíme uvařené topinambury a necháme krátce podusit.