Krkonošský bramborový závin

Ingredience


Cibule 1 ks
Moravské uzené maso 250 g
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Strouhanka 50 g
Brambory vařené 500 g
Mouka pšeničná hrubá 150 g
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařené brambory prolisujeme, přimícháme mouku, osolíme, přidáme vejce, sádlo, vše spojíme v těsto. Vyválíme plát vysoký 1 cm a připravíme náplň.
  2. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme strouhanku, společně usmažíme, necháme vychladnout.
  3. Připravený plát potřeme vychladlou směsí a posypeme jemně pokrájeným uzeným masem. Sbalíme závin, vložíme do mokrého a vyždímaného ubrousku, konce svážeme. Střed převážeme motouzem, vaříme v osolené vodě půl hodiny.
  4. Hotový závin nakrájíme na plátky, podáváme se zelným nebo hlávkovým salátem.