Krkonošský bramborový závin
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Moravské uzené maso |
250 g |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
50 g |
Brambory vařené |
500 g |
Mouka pšeničná hrubá |
150 g |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvařené brambory prolisujeme, přimícháme mouku, osolíme, přidáme vejce, sádlo, vše spojíme v těsto. Vyválíme plát vysoký 1 cm a připravíme náplň.
- Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme strouhanku, společně usmažíme, necháme vychladnout.
- Připravený plát potřeme vychladlou směsí a posypeme jemně pokrájeným uzeným masem. Sbalíme závin, vložíme do mokrého a vyždímaného ubrousku, konce svážeme. Střed převážeme motouzem, vaříme v osolené vodě půl hodiny.
- Hotový závin nakrájíme na plátky, podáváme se zelným nebo hlávkovým salátem.