Celer dušený na slanině
Ingredience
Celer bulvový |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
Vývar z hovězích kostí |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Celer oloupeme a nakrájíme na nudle široké asi 1cm. Vložíme je na předem rozpálenou slaninu a osmaženou cibuli. Osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme asi 20 minut.
- Před podáváním vmícháme trochu šťávy z pečeně (nebo vývar) a pokrm posypeme nasekanou petrželkou.