Celer plněný mletým masem

Ingredience


Celer bulvový 4 ks
Cibule 1 ks
Maso mleté - mix 250 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 100 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Celer oloupeme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Po prochladnutí odkrojíme vršek a lžičkou vydlabeme vnitřek.
  2. Mleté maso podusíme na cibulce, drobně je nakrájíme, přisypeme trochu strouhanky, přidáme koření a vše spojíme vejcem. Nakonec přimícháme i vydlabané vnitřky celerů.
  3. Směsí naplníme připravené celery, vložíme je na vymazaný pekáček, podlijeme a zapečeme.