Celer plněný mletým masem
Ingredience
Celer bulvový |
4 ks |
Cibule |
1 ks |
Maso mleté - mix |
250 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
100 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Celer oloupeme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Po prochladnutí odkrojíme vršek a lžičkou vydlabeme vnitřek.
- Mleté maso podusíme na cibulce, drobně je nakrájíme, přisypeme trochu strouhanky, přidáme koření a vše spojíme vejcem. Nakonec přimícháme i vydlabané vnitřky celerů.
- Směsí naplníme připravené celery, vložíme je na vymazaný pekáček, podlijeme a zapečeme.