Salát z pastináku

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hřebíček 2 ks
Nové koření celé 4 ks
Ocet kvasný lihový 150 ml
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pastinák 250 g
Pepř černý celý 4 ks
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ocet s 400ml vody a kořením svaříme, osolíme a podle chuti i mírně osladíme.
  2. Očištěný, omytý a na kostičky nakrájený pastinák spaříme trochou vařící vody a necháme 2 minuty povařit. Scedíme jej, vložíme do octového roztoku a uvaříme doměkka.
  3. Salát upravíme na mísu, zakapeme olejem a ozdobíme nasekanou cibulkou.