Sejkory
Ingredience
Brambory |
6 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo vepřové škvařené |
30 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté, oloupané brambory nastrouháme, vodu slijeme, povrch brambor polijeme šálkem horkého mléka. Přimícháme česnek utřený se solí, majoránku, pepř, vejce a zamícháme mouku.
- Z těsta lijeme tenké placky na plotýnku potřenou štětcem namočeným v sádle.
- Vypékáme dokřupava a upečené mastíme rozpuštěným máslem.