Brambory zapečené s rajčaty a masem I
Ingredience
Brambory vařené |
1 kg |
Kuřecí maso vařené |
300 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata oloupeme a spolu s bramborami nakrájíme na plátky. Na hrubo nasekáme maso.
- Zapékací mísu vymastíme máslem a vrstvíme do ní brambory, maso, rajčata. Vrstvy střídáme a každou osolíme. Vložíme do předehřáté trouby, a jakmile se začne pokrm péci, přelijeme osoleným mlékem s rozkvedlanými vejci. Pečeme do červena a povrch během pečení pokapeme máslem.