Brambory zapečené se zelím a klobásou
Ingredience
Anglická slanina |
80 g |
Brambory vařené |
750 g |
Cibule |
1 ks |
Klobása uzená |
250 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Sádlo vepřové škvařené |
100 g |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
Zelí hlávkové bílé |
500 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na jemně nakrájené slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme drobně nakrájenou klobásu a vše osmahneme.
- Zelí napolo uvaříme, necháme okapat a drobně nasekáme.
- Vymastíme zapékací mísu, vysypeme strouhankou a pokládáme vrstvu na kolečka nakrájených brambor, osolíme, poté zelí s klobásou a navrch opět brambory. Brambory opět osolíme.
- Pokrm vložíme do předehřáté trouby a jakmile se začne péci, přilijeme vejce ušlehaná do pěny s osoleným mlékem a vše dopečeme.
- Během pečení povrch mastíme.