Brambory zapečené se zelím a klobásou

Ingredience


Anglická slanina 80 g
Brambory vařené 750 g
Cibule 1 ks
Klobása uzená 250 g
Mléko polotučné 500 ml
Sádlo vepřové škvařené 100 g
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 1.5 l
Zelí hlávkové bílé 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na jemně nakrájené slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme drobně nakrájenou klobásu a vše osmahneme.
  2. Zelí napolo uvaříme, necháme okapat a drobně nasekáme.
  3. Vymastíme zapékací mísu, vysypeme strouhankou a pokládáme vrstvu na kolečka nakrájených brambor, osolíme, poté zelí s klobásou a navrch opět brambory. Brambory opět osolíme.
  4. Pokrm vložíme do předehřáté trouby a jakmile se začne péci, přilijeme vejce ušlehaná do pěny s osoleným mlékem a vše dopečeme.
  5. Během pečení povrch mastíme.