Zelí dušené s těstovinami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kmín celý |
1 špetka |
Olej stolní |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny vařené (průměr) |
300 g |
Voda pitná |
500 ml |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné zelí nakrouháme, podlijeme osolenou vodou a podusíme asi 10 minut. Scedíme je a necháme okapat.
- Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme zelí a dusíme doměkka. Osolíme, mírně opepříme a okmínujeme. Zelí dusíme bez podlévání.
- K měkkému zelí přidáme uvařené, scezené těstoviny a pokrm ještě chvíli podusíme.