Houbové hašé
Ingredience
Houby čerstvé |
500 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žemle tuková |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné, na kousky nakrájené houby dusíme na másle s kmínem doměkka.
- Žemle nakrájené na plátky navlhčíme mlékem. Po 30 minutách k nim přidáme udušené houby, vejce a sůl. Podle potřeby přisypeme strouhanku a vše dobře promícháme.
- Směs nalijeme do pekáče na rozpálené máslo a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.