Rýžové smaženky
Ingredience
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
0.125 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
150 g |
Rýže dušená |
300 g |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
30 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dušenou rýži promícháme s nastrouhaným sýrem a osolíme.
- Na másle lehce osmahneme mouku, rozvaříme ji s mlékem na hustý krém a zamícháme jej do připravené rýže.
- Lžící vykrajujeme ze hmoty kousky a na prkénku posypaném strouhankou z nich tvarujeme válečky. (Můžeme je ještě obalit ve vejci a ve strouhance).
- Kroketky smažíme v rozpáleném oleji dorůžova.