Rýžové smaženky

Ingredience


Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 0.125 l
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej stolní 150 g
Rýže dušená 300 g
Strouhanka 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dušenou rýži promícháme s nastrouhaným sýrem a osolíme.
  2. Na másle lehce osmahneme mouku, rozvaříme ji s mlékem na hustý krém a zamícháme jej do připravené rýže.
  3. Lžící vykrajujeme ze hmoty kousky a na prkénku posypaném strouhankou z nich tvarujeme válečky. (Můžeme je ještě obalit ve vejci a ve strouhance).
  4. Kroketky smažíme v rozpáleném oleji dorůžova.