Perník na plech
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr krupice |
200 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Hrozinky |
30 g |
Kypřicí prášek do perníku |
1 ks |
Mandle |
50 g |
Med včelí |
200 g |
Mléko polotučné |
0.0625 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Mouka pšeničná hrubá |
250 g |
Ořechy vlašské |
50 g |
Pomerančová kůra |
1 špetka |
Rum |
1 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- V mléce rozmícháme vejce, přidáme vlažný med a zaděláme jím všechny suché přísady. Těsto necháme přes noc odpočinout.
- Druhý den těsto rozetřeme na pečicím papírem vyložený plech ve vrstvě vysoké asi 2cm. Upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova - asi 30 minut.
- Vychladlý perník polijeme čokoládovou polevou.