Perník na plech

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr krupice 200 g
Cukr vanilka 1 ks
Hrozinky 30 g
Kypřicí prášek do perníku 1 ks
Mandle 50 g
Med včelí 200 g
Mléko polotučné 0.0625 l
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Mouka pšeničná hrubá 250 g
Ořechy vlašské 50 g
Pomerančová kůra 1 špetka
Rum 1 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V mléce rozmícháme vejce, přidáme vlažný med a zaděláme jím všechny suché přísady. Těsto necháme přes noc odpočinout.
  2. Druhý den těsto rozetřeme na pečicím papírem vyložený plech ve vrstvě vysoké asi 2cm. Upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova - asi 30 minut.
  3. Vychladlý perník polijeme čokoládovou polevou.