Lupínky ze žitné mouky
Ingredience
Droždí sušené |
50 g |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mléko polotučné |
6 polévková lžíce |
Mouka žitná bílá |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mouku, sušené droždí a sůl rozmícháme na vále. Do mouky rozdrobíme máslo a mlékem zaděláme vláčné těsto (asi jako na nudle).
- Těsto tence vyválíme, placku přeneseme na pomaštěný plech a rozkrájíme na čtverce. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a ve středně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Čtverce necháme těsně u sebe - pečením se rozestoupí.