Krupicový nákyp s mlékem
Ingredience
Citrony |
2 g |
Cukr krupice |
250 g |
Cukr vanilka |
1 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
2.5 l |
Mouka pšeničná hrubá |
20 g |
Pšeničná krupice |
600 g |
Vejce slepičí |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme omytou citronovou kůru, vanilkový cukr a prosátou krupici. Potom vmícháme tuhý sníh z bílků.
- Hmotu dáme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáče a upečeme.
- Upečený, ještě teplý nákyp nakrájíme na čtverce a na talíři pokrm zalijeme horkým mlékem.