Kachní Terazzini
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Hořčice kremžská |
1 kávová lžička |
Kachní prsa |
600 g |
Majoránka |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Strouhanka |
1 hrst |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Fusilli |
150 g |
Tymián sušený |
1 špetka |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá kachní prsa nakrájíme na nudličky, vložíme spolu s nasekanou cibulí a celerem na rozpálené máslo. Vše orestujeme, osolíme, opepříme a mírně podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou do měkka.
- Poté přidáme očištěné žampiony, keré jsme pokrájeli na plátky, těstoviny a necháme táhnout do změknutí těstovin. Hotovou směs urovnáme do pekáčku.
- Smetanu promícháme s moukou, hořčicí, přidáme nasekanou petrželku, tymián, majoránku, vše krátce povaříme a nalijeme na směs v pekáčku. Povrch posypeme strouhankou, obložíme plátky rajčat a zapečeme v troubě do zlatova.
- Pokrm ozdobíme lístky celeru.