Kachní Terazzini

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Cibule 1 ks
Hořčice kremžská 1 kávová lžička
Kachní prsa 600 g
Majoránka 1 špetka
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Strouhanka 1 hrst
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Fusilli 150 g
Tymián sušený 1 špetka
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá kachní prsa nakrájíme na nudličky, vložíme spolu s nasekanou cibulí a celerem na rozpálené máslo. Vše orestujeme, osolíme, opepříme a mírně podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou do měkka.
  2. Poté přidáme očištěné žampiony, keré jsme pokrájeli na plátky, těstoviny a necháme táhnout do změknutí těstovin. Hotovou směs urovnáme do pekáčku.
  3. Smetanu promícháme s moukou, hořčicí, přidáme nasekanou petrželku, tymián, majoránku, vše krátce povaříme a nalijeme na směs v pekáčku. Povrch posypeme strouhankou, obložíme plátky rajčat a zapečeme v troubě do zlatova.
  4. Pokrm ozdobíme lístky celeru.