Bramborový salát s majonézou z vařeného žloutku
Ingredience
Brambory vařené |
500 g |
Cibule |
0.25 ks |
Citronová šťáva |
125 ml |
Cukr krupice |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Okurka salátová |
2 ks |
Olej stolní |
125 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvařené brambory nakrájíme na kolečka a okurky na tenké plátky.
- Příprava majonézy: jeden uvařený žloutek utřeme s máslem spolu se žloutkem z čerstvého vejce, osolíme, přidáme nastrouhanou cibuli, opepříme, po lžičkách přimícháme olej a citrónovou šťávu.
- Hotovou majonézu smícháme s bramborami a okurkami a necháme dvě hodiny uležet.