Bramborový salát s majonézou z vařeného žloutku

Ingredience


Brambory vařené 500 g
Cibule 0.25 ks
Citronová šťáva 125 ml
Cukr krupice 1 špetka
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Okurka salátová 2 ks
Olej stolní 125 ml
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařené brambory nakrájíme na kolečka a okurky na tenké plátky.
  2. Příprava majonézy: jeden uvařený žloutek utřeme s máslem spolu se žloutkem z čerstvého vejce, osolíme, přidáme nastrouhanou cibuli, opepříme, po lžičkách přimícháme olej a citrónovou šťávu.
  3. Hotovou majonézu smícháme s bramborami a okurkami a necháme dvě hodiny uležet.