Bramborový salát s vařenou majonézou

Ingredience


Citronová šťáva 125 ml
Hořčice 1 kávová lžička
Mléko polotučné 0.25 l
Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Olej stolní 5 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Brambory vařené 500 g
Okurka salátová 2 ks
Okurky nakládané 2 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařené brambory nakrájíme na kolečka, přidáme drobně pokrájenou cibuli a jemně rozkrájené okurky. Vše smícháme.
  2. Příprava majonézy: mléko přistavíme na oheň. V půli šálku mléka rozkvedláme žloutky, mouku a přilijeme k horkému mléku. Za stálého míchámí necháme směs zhoustnout, odstavíme z ohně, přidáme citrónovou šťávu, olej a hořčici. Necháme téměř vychladnout, nalijeme na připravené brambory.
  3. Salát řádně promícháme a necháme dvě hodiny uležet.