Kakaový sněhový krém
Ingredience
Cukr krupice |
50 g |
Kakao - prášek |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
1 polévková lžíce |
Piškoty cukrářské |
150 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Prosáté kakao rozmícháme s vlažným mlékem na hustou kaši. Přidáme žloutky a třeme do pěny.
- Do kastrůlku dáme cukr, přilijeme lžíci vody a svaříme tzv. "na nit". Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého lijeme za stálého míchání svařený cukr tenkým praménkem. Sníh šleháme do zchladnutí, poté po částech přidáme k utřeným žloutkům.
- Krém upravíme do pohárů a zdobíme cukrářskými piškoty.