Kakaový sněhový krém

Ingredience


Cukr krupice 50 g
Kakao - prášek 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 1 polévková lžíce
Piškoty cukrářské 150 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Prosáté kakao rozmícháme s vlažným mlékem na hustou kaši. Přidáme žloutky a třeme do pěny.
  2. Do kastrůlku dáme cukr, přilijeme lžíci vody a svaříme tzv. "na nit". Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého lijeme za stálého míchání svařený cukr tenkým praménkem. Sníh šleháme do zchladnutí, poté po částech přidáme k utřeným žloutkům.
  3. Krém upravíme do pohárů a zdobíme cukrářskými piškoty.