Telecí řízek sekaný

Ingredience


Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Muškátový květ 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Telecí plec 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na kousky a umeleme. Přidáme sůl, nasekanou petržel, lžíci mouky, vše promícháme na hladkou hmotu.
  2. Na moukou posypaném prkénku tvarujeme placičky, které opečeme na rozpáleném másle po každé straně asi 3 minuty.
  3. Hotové řízky přendáme na nahřátou mísu. Šťávu podlijeme trochou vývaru, povaříme a přelijeme přes řízky.
  4. Podáváme s bramborovou kaší nebo s dušenou rýží.