Taštičky plněné kuřecím masem

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 250 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Mouka polohrubá 250 g
Muškátový květ 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Šalvěj čerstvá 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Parmezán 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku prosijeme na vál. Vejce rozšleháme s trochou studené vody, přidáme spolu s nasekanými natěmi k mouce a vypracujeme tužší těsto. Přikryjeme nahřátým kastrolem a necháme 20 minut odležet.
  2. Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme a najemno umeleme. Přidáme sůl, nastrouhaný sýr, nasekanou šalvěj, špetku muškátového květu a mléko. Vše promícháme na vláčnou nádivku.
  3. Těsto rozválíme na tenkou placku a pokrájíme na čtverce asi 6 x 6 cm. Polovinu čtverců poklademe nádivkou, zbylými čtverci přikryjeme a okraje přitiskneme.
  4. Taštičky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 12 minut. Po okapání je omastíme rozehřátým máslem.