Taštičky plněné kuřecím masem
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
250 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
250 g |
Muškátový květ |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Šalvěj čerstvá |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mouku prosijeme na vál. Vejce rozšleháme s trochou studené vody, přidáme spolu s nasekanými natěmi k mouce a vypracujeme tužší těsto. Přikryjeme nahřátým kastrolem a necháme 20 minut odležet.
- Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme a najemno umeleme. Přidáme sůl, nastrouhaný sýr, nasekanou šalvěj, špetku muškátového květu a mléko. Vše promícháme na vláčnou nádivku.
- Těsto rozválíme na tenkou placku a pokrájíme na čtverce asi 6 x 6 cm. Polovinu čtverců poklademe nádivkou, zbylými čtverci přikryjeme a okraje přitiskneme.
- Taštičky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 12 minut. Po okapání je omastíme rozehřátým máslem.