Brukev dušená
Ingredience
Cukr krupice |
1 špetka |
Hovězí vývar základní |
0.5 dl |
Kedlubna |
8 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brukve (neboli kedlubny, jedná se o shodný druh) oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme na rozehřáté máslo, osolíme, podlijeme vývarem a dle chuti osladíme. Dusíme 15 minut. Jakmile jsou měkké, zahustíme máslem smíchaným s moukou, které po malých kouscích přidáváme do šťávy.
- Dušené brukve podáváme k vařenému hovězímu masu.