Vepřové kotlety zapečené se sýrem

Ingredience


Bujón hovězí 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 0.25 l
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vepřové kotlety 5 ks
Víno červené 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kotlety naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Potom maso opečeme na rozehřátém sádle.
  2. Opečené kotlety vložíme do pekáčku, posypeme nahrubo pokrájeným sýrem a dáme do trouby na 10 minut zapéci.
  3. Upečené kotlety vyjmeme na mísu, zbylou šťávu zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou. Přidáme kostku bujónu, povaříme a nakonec přilijeme víno. Vzniklou šťávou podlijeme kotlety.
  4. Podáváme s různě upravenými bramborami.