Vepřové kotlety zapečené se sýrem
Ingredience
Bujón hovězí |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
0.25 l |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vepřové kotlety |
5 ks |
Víno červené |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Omyté kotlety naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Potom maso opečeme na rozehřátém sádle.
- Opečené kotlety vložíme do pekáčku, posypeme nahrubo pokrájeným sýrem a dáme do trouby na 10 minut zapéci.
- Upečené kotlety vyjmeme na mísu, zbylou šťávu zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou. Přidáme kostku bujónu, povaříme a nakonec přilijeme víno. Vzniklou šťávou podlijeme kotlety.
- Podáváme s různě upravenými bramborami.