Moravská vepřová žebírka

Ingredience


Křen 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Okurky nakládané 2 ks
Olej stolní 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Uzené maso vařené 100 g
Vepřové kotlety 5 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kotlety s kostí naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme na oleji.
  2. Okurky, uzené maso a sýr nakrájíme na nudličky, vše smícháme s nastrouhaným křenem.
  3. Opečená žebírka vložíme na pekáček, posypeme připravenou směsí, podlijeme trochou vody. Na každé žebírko položíme kousek másla a pokrm zapečeme v troubě.
  4. Žebírka podáváme s vařenými bramborami, podlitá výpekovou šťávou a posypaná petrželkou.