Moravská vepřová žebírka
Ingredience
Křen |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Okurky nakládané |
2 ks |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Uzené maso vařené |
100 g |
Vepřové kotlety |
5 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Omyté kotlety s kostí naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme na oleji.
- Okurky, uzené maso a sýr nakrájíme na nudličky, vše smícháme s nastrouhaným křenem.
- Opečená žebírka vložíme na pekáček, posypeme připravenou směsí, podlijeme trochou vody. Na každé žebírko položíme kousek másla a pokrm zapečeme v troubě.
- Žebírka podáváme s vařenými bramborami, podlitá výpekovou šťávou a posypaná petrželkou.