Sýrový špíz
Ingredience
Chléb konzumní |
250 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej stolní |
1 dl |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0.25 l |
Sůl |
1 špetka |
Sýr balkánský |
400 g |
Sýr Moravský bochník 45% |
400 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Sýry nakrájíme na kostičky, krajíce chleba zbavíme kůrky a pokrájíme na kousky ve tvaru trojúhelníku. Připravené suroviny střídavě napichujeme na špejle.
- Z vajec, mléka, mouky, piva a soli připravíme hustší těstíčko. Špízy v něm obalíme a usmažíme v horkém oleji. Ihned podáváme.
- Vhodnou přílohou je ostrý zeleninový salát.