Sýrový špíz

Ingredience


Chléb konzumní 250 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej stolní 1 dl
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 0.25 l
Sůl 1 špetka
Sýr balkánský 400 g
Sýr Moravský bochník 45% 400 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sýry nakrájíme na kostičky, krajíce chleba zbavíme kůrky a pokrájíme na kousky ve tvaru trojúhelníku. Připravené suroviny střídavě napichujeme na špejle.
  2. Z vajec, mléka, mouky, piva a soli připravíme hustší těstíčko. Špízy v něm obalíme a usmažíme v horkém oleji. Ihned podáváme.
  3. Vhodnou přílohou je ostrý zeleninový salát.