Brukve plněné zeleným hráškem
Ingredience
Cibule |
1 kávová lžička |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 hrst |
Smetana 33% (šlehačka) |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Kedlubna |
8 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jemně nasekanou cibuli zpěníme na másle, přidáme okapaný hrášek, posekanou petrželovou nať, smetanu, osolíme a krátce povaříme.
- Brukve oloupeme, vydlabeme, osolíme uvnitř i vně a naplníme připravenou směsí. Vložíme na rozehřáté máslo, přidáme několik lžic vývaru a za mírného podlévání dusíme do měkka.
- Šťávu poté zahustíme syrovým máslem smíchaným s moukou, které po částech přidáváme do šťávy a ještě krátce povaříme.
- Mladé lístky brukví nasekáme a během dušení je přidáme do pokrmu.
- Podáváme s bramborami dušenými na másle.