Brukve plněné zeleným hráškem

Ingredience


Cibule 1 kávová lžička
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 1 ks
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 hrst
Smetana 33% (šlehačka) 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Kedlubna 8 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jemně nasekanou cibuli zpěníme na másle, přidáme okapaný hrášek, posekanou petrželovou nať, smetanu, osolíme a krátce povaříme.
  2. Brukve oloupeme, vydlabeme, osolíme uvnitř i vně a naplníme připravenou směsí. Vložíme na rozehřáté máslo, přidáme několik lžic vývaru a za mírného podlévání dusíme do měkka.
  3. Šťávu poté zahustíme syrovým máslem smíchaným s moukou, které po částech přidáváme do šťávy a ještě krátce povaříme.
  4. Mladé lístky brukví nasekáme a během dušení je přidáme do pokrmu.
  5. Podáváme s bramborami dušenými na másle.