Vejce plněná šunkovým krémem
Ingredience
Hořčice |
1 kávová lžička |
Okurky nakládané |
2 ks |
Papriková pasta sladká |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 šálek |
Ředkvička |
5 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Šunka drůbeží |
150 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme ve studené vodě, oloupeme, rozpůlíme, žloutky opatrně vyjmeme a vložíme do mixéru. Ke žloutkům přidáme jemně nakrájenou šunku, smetanu, vše rozmixujeme. Krém vložíme do misky, přidáme jemně pokrájené okurky, petrželku nadrobno nasekanou, osolíme, okořeníme, přidáme hořčici, paprikový protlak. Vše řádně promícháme, pokud je krém moc hustý, přidáme trochu smetany.
- Krémem naplníme půlky vajec (cukrářským sáčkem s hvězdicovým nástavcem), vyskládáme na tác a vložíme do ledničky vychladit.
- Větší mísu vyskládáme omytými a osušenými listy ředkviček, na ně upravíme naplněná vejce, ozdobíme plátky ředkviček a petrželkou.