Zámecké toasty s vepřovými játry
Ingredience
Cibule sterilovaná |
10 ks |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Játra vepřová |
200 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Veka |
1 ks |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Plátky veky opečeme nasucho na plechu v troubě, poté je mírně potřeme máslem.
- Na zbylém másle orestujeme omytá, na nudličky pokrájená játra spolu s plátky žampionů. Směs ochutíme hořčicí, pepřem a solí, navršíme ji na plátky veky, poklademe nakrájenými cibulkami a posypeme nastrouhaným sýrem.
- Toasty zapečeme v horké troubě, ihned podáváme.