Jemné sýrové sušenky
Ingredience
Mandle mleté |
1 polévková lžíce |
Mandle plátky |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Na vál prosijeme mouku, přidáme nastrouhaný sýr, změklé máslo nakrájené na kousky, mleté mandle (nebo ořechy), sůl a pepř. Zaděláme těsto jedním vejcem a vodou, dobře zpracujeme. Dáme na 30 minut do chladu odpočinout.
- Těsto na pomoučeném vále vyválíme, rádýlkem rozdělíme na čtverce a vypichujeme různé tvary sušenek.
- Druhé vejce rozšleháme s trochou mléka, každou sušenku jím potřeme, posypeme solí, plátky mandlí a poprášíme paprikou.
- Sušenky pečeme na vymaštěném plechu v předehřáté troubě do zlatova.
- Podáváme k čaji nebo vínu.