Jemné sýrové sušenky

Ingredience


Mandle mleté 1 polévková lžíce
Mandle plátky 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na vál prosijeme mouku, přidáme nastrouhaný sýr, změklé máslo nakrájené na kousky, mleté mandle (nebo ořechy), sůl a pepř. Zaděláme těsto jedním vejcem a vodou, dobře zpracujeme. Dáme na 30 minut do chladu odpočinout.
  2. Těsto na pomoučeném vále vyválíme, rádýlkem rozdělíme na čtverce a vypichujeme různé tvary sušenek.
  3. Druhé vejce rozšleháme s trochou mléka, každou sušenku jím potřeme, posypeme solí, plátky mandlí a poprášíme paprikou.
  4. Sušenky pečeme na vymaštěném plechu v předehřáté troubě do zlatova.
  5. Podáváme k čaji nebo vínu.