Kynutý koláč se zeleninou a sýrem
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Droždí |
10 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
0.25 l |
Mouka polohrubá |
250 g |
Paprikové lusky čerstvé |
3 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
5 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do mouky rozdrobíme droždí, přidáme cukr, rozehřáté máslo a trochu vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek, přidáme sůl, vypracujeme vláčné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
- Plech vymažeme máslem, na dno urovnáme těsto, poklademe je omytými, na plátky pokrájenými rajčaty, cibulí a proužky paprik, osolíme a opepříme. Povrch hustě posypeme nastrouhaným sýrem.
- Koláč zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.