Kynutý koláč se zeleninou a sýrem

Ingredience


Cibule 2 ks
Cukr krupice 1 špetka
Droždí 10 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 0.25 l
Mouka polohrubá 250 g
Paprikové lusky čerstvé 3 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 5 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mouky rozdrobíme droždí, přidáme cukr, rozehřáté máslo a trochu vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek, přidáme sůl, vypracujeme vláčné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
  2. Plech vymažeme máslem, na dno urovnáme těsto, poklademe je omytými, na plátky pokrájenými rajčaty, cibulí a proužky paprik, osolíme a opepříme. Povrch hustě posypeme nastrouhaným sýrem.
  3. Koláč zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.