Rýže s čočkou a jogurtem
Ingredience
Cibule perlová |
100 g |
Čočka jedlá |
50 g |
Hřebíček mletý |
1 špetka |
Jogurt bílý |
4 polévková lžíce |
Kmín celý |
1 špetka |
Koriandr mletý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
60 g |
Ocet malinový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže neloupaná (Natural) |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
500 ml |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži a čočku vaříme v zeleninovém vývaru cca 20minut. Poté přidáme sůl, pepř a dochutíme mletým koriandrem a zázvorem.
- Ve woku rozehřejeme máslo s troškou pepře. Perlovou cibuli necháme okapat, vložíme do másla a za stálého míchání opékáme zhruba 5minut.
- Rýži s čočkou zcedíme, necháme okapat a přidáme k cibuli. Ochutíme římským kmínem a mletým hřebíčkem. Přimícháme ocet a při mírné teplotě opékáme ještě 3-5minut. Na závěr opatrně přimícháme jogurt a ihned podáváme.