Rýže s čočkou a jogurtem

Ingredience


Cibule perlová 100 g
Čočka jedlá 50 g
Hřebíček mletý 1 špetka
Jogurt bílý 4 polévková lžíce
Kmín celý 1 špetka
Koriandr mletý 1 špetka
Máslo čerstvé 60 g
Ocet malinový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže neloupaná (Natural) 100 g
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 500 ml
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži a čočku vaříme v zeleninovém vývaru cca 20minut. Poté přidáme sůl, pepř a dochutíme mletým koriandrem a zázvorem.
  2. Ve woku rozehřejeme máslo s troškou pepře. Perlovou cibuli necháme okapat, vložíme do másla a za stálého míchání opékáme zhruba 5minut.
  3. Rýži s čočkou zcedíme, necháme okapat a přidáme k cibuli. Ochutíme římským kmínem a mletým hřebíčkem. Přimícháme ocet a při mírné teplotě opékáme ještě 3-5minut. Na závěr opatrně přimícháme jogurt a ihned podáváme.