Celer zadělávaný

Ingredience


Celer bulvový 2 ks
Citrony 1 ks
Hovězí vývar základní 1 dl
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Zakysaná smetana 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Celery omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo hranolky. Vložíme do rendlíku na rozehřáté máslo, osolíme a dusíme téměř do měkka mírně podlité.
  2. Poté přilijeme osolenou smetanu smíchanou s moukou a povaříme 5 minut. Dle chuti okyselíme šťávou z citrónu.
  3. Podáváme jako přílohu k vařenému masu, k masu na roštu nebo s knedlíky ze žemlí, ze strouhanky nebo s rýží.