Celer zadělávaný
Ingredience
Celer bulvový |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
1 dl |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Zakysaná smetana |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Celery omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo hranolky. Vložíme do rendlíku na rozehřáté máslo, osolíme a dusíme téměř do měkka mírně podlité.
- Poté přilijeme osolenou smetanu smíchanou s moukou a povaříme 5 minut. Dle chuti okyselíme šťávou z citrónu.
- Podáváme jako přílohu k vařenému masu, k masu na roštu nebo s knedlíky ze žemlí, ze strouhanky nebo s rýží.