Celer plněný
Ingredience
Cibule |
0.25 ks |
Drůbeží maso vařené |
1.5 hrnek |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Celer bulvový |
2 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jemně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mouku, osmahneme, přilijeme trochu vývaru, přidáme namleté maso, nakrájenou petrželovou nať, osolíme, opepříme a podusíme 5 minut. Odstavíme z ohně a vmícháme vejce.
- Celery (pokud jsou malé) vaříme v osolené vodě v celku, velké celery vodorovně přepůlíme. Vaříme do poloměkka, necháme okapat a vydlabeme. Naplníme je připravenou náplní, vložíme do tukem vymaštěné zapékací mísy s rozehřátým máslem, mírně podlijeme a zapečeme asi 15 minut. Poté celery posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme.