Celer plněný

Ingredience


Cibule 0.25 ks
Drůbeží maso vařené 1.5 hrnek
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Vejce slepičí 1 ks
Celer bulvový 2 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tuk 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jemně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mouku, osmahneme, přilijeme trochu vývaru, přidáme namleté maso, nakrájenou petrželovou nať, osolíme, opepříme a podusíme 5 minut. Odstavíme z ohně a vmícháme vejce.
  2. Celery (pokud jsou malé) vaříme v osolené vodě v celku, velké celery vodorovně přepůlíme. Vaříme do poloměkka, necháme okapat a vydlabeme. Naplníme je připravenou náplní, vložíme do tukem vymaštěné zapékací mísy s rozehřátým máslem, mírně podlijeme a zapečeme asi 15 minut. Poté celery posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme.