Studená kaše z celeru a brambor
Ingredience
Brambory |
300 g |
Celer bulvový |
600 g |
Citrony |
1 ks |
Majonéza |
150 g |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme na tvrdo.
- Oloupaný celer opláchneme, nakrájíme na větší kostky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Uvařené scedíme.
- Brambory omyjeme, oloupeme a pokrájíme na větší kostky. Uvaříme v jiném kastrolu v osolené vodě, uvařené scedíme.
- Brambory, celer a vejce prolisujeme, necháme vychladnout.
- Poté kaši upravíme na listy salátu, přelijeme majonézou a ozdobíme dílky citónu.