Celer smažený
Ingredience
Celer bulvový |
2 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Tuk |
250 ml |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Celer očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky zhruba 7,5 mm tlusté. Plátky osolíme po obou stranách, naskládáme těsně na sebe do misky, přikryjeme a necháme půl hodiny uležet, aby změkly.
- Poté je osušíme v papírových ubrouscích, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích, ve strouhance a smažíme na tuku. Usmažené necháme okapat na papírovém ubrousku.