Celer smažený v těstě

Ingredience


Celer bulvový 2 ks
Mléko polotučné 125 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej stolní 350 ml
Petržel - nať 1 hrst
Sůl 2 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné celery oloupeme a nakrájíme na plátky 1 cm tlusté. Osolíme po obou stranách, vyskládáme do misky, přikryjeme talířem a necháme půl hodiny měknout. Mezitím připravíme těsto.
  2. Vejce rozkvedláme, osolíme, přidáme mouku a po částech vlijeme mléko. Na závěr přidáme nasekanou petrželovou nať.
  3. Plátky celeru namočíme v těstě a ihned vkládáme do horkého oleje. Nejprve smažíme zprudka, poté oheň trochu zmírníme. Usmažené plátky pokládáme na papírové ubrousky okapat.