Celer smažený v těstě
Ingredience
Celer bulvový |
2 ks |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej stolní |
350 ml |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné celery oloupeme a nakrájíme na plátky 1 cm tlusté. Osolíme po obou stranách, vyskládáme do misky, přikryjeme talířem a necháme půl hodiny měknout. Mezitím připravíme těsto.
- Vejce rozkvedláme, osolíme, přidáme mouku a po částech vlijeme mléko. Na závěr přidáme nasekanou petrželovou nať.
- Plátky celeru namočíme v těstě a ihned vkládáme do horkého oleje. Nejprve smažíme zprudka, poté oheň trochu zmírníme. Usmažené plátky pokládáme na papírové ubrousky okapat.